vorige
vorige

pleasure portraits: shari

De pleasure portraits vertellen verhalen van verschillende mensen over wat seksualiteit voor hen betekent. In een reeks portretten wil de Pleasure Society hiermee de diversiteit laten zien van wat seksualiteit kan betekenen, hoe het eruit kan zien en wat er over te zeggen is. Dat het in al haar verschillende vormen gevierd mag worden. Met of zonder speeltjes. Als je net aan het ontdekken bent of al veel langer hebt mogen ontdekken.

Seksualiteit is complex en divers. En dat mag gezien worden.

Model: Shari Klein. Fotograaf: Floor Opheij

Dit ben ik, Shari (31, zij/haar). De founder van de Pleasure Society. Kwetsbaar om mezelf zo te presenteren op deze plek. Een eerste portret in een reeks. Een reeks die rijk gevuld gaat zijn.

Seksualiteit betekent voor mij onderzoeken. Voelen. Ongemak. Genot. Maar boven alles betekent het voor mij vragen stellen en vragen beantwoorden. Soms in gesprek met een ander en even zo vaak in gesprek met mezelf. 

In de ontdekkingstocht van mijn seksualiteit heb ik veel onderzocht en ben ik veel tegengekomen. Ik ben enorm veel plezier, genot en humor tegengekomen, maar ook ongemak en verdriet. Ik heb me altijd prettig en op mijn gemak gevoeld in deze ontdekkingstocht van mijn seksualiteit. En een van de grootste ontdekkingen is die van communicatie. 

Door openlijk over mijn seksualiteit, verlangens en wensen te leren praten, heb ik geleerd dat er echt eindeloos veel mogelijk is in de wereld van seksualiteit. Niet alleen met een partner, maar ook met mezelf. 

“wat heb ik eigenlijk in mijn hand?”

Zo hebben de seksspeeltjes die ik heb verzameld mij veel geleerd over wat ik prettig kan vinden, en tegelijk hebben ze me ook doen voelen dat lichaamsdelen (zoals mijn handen of die van mijn bedpartner) mijn voorkeur hebben. 

Bijna elke (bed)partner die ik heb gehad, heeft me iets geleerd in het aangeven wat ik fijn vind en wat niet. Zij keken me op een manier aan de nieuw was waar ik ook weer van leerde. Ze raakte me aan op net die plek die nieuw was, waardoor ik wist dat ik dat vanaf dat moment altijd wilde. 

Mijn seksualiteit zou niet zijn waar het vandaag was als ik die gesprekken – verbaal of non-verbaal – niet gehad had.

Ik vier mijn seksualiteit met een hele expeditie die eraan vooraf is gegaan.

Foto: Floor Opheij