vorige
vorige

pleasure portraits: tobi

De pleasure portraits vertellen verhalen van verschillende mensen over wat seksualiteit voor hen betekent. In een reeks portretten wil de Pleasure Society hiermee de diversiteit laten zien van wat seksualiteit kan betekenen, hoe het eruit kan zien en wat er over te zeggen is. Dat het in al haar verschillende vormen gevierd mag worden. Met of zonder speeltjes. Als je net aan het ontdekken bent of al veel langer hebt mogen ontdekken.

Seksualiteit is complex en divers. En dat mag gezien worden.

Model: Tobi Lakmaker. Fotograaf: Floor Opheij


Tobi (26, hij/hem) woont in een knus appartement in Amsterdam-Oost. Als we hem spreken, heeft hij net de tweede versie van zijn manuscript naar zijn uitgever gestuurd. Nu, ongeveer twee maanden later, is zijn debuutroman De geschiedenis van mijn seksualiteit realiteit. We hebben ‘m nog niet gelezen, maar kunnen niet wachten. Tot nu toe al veel lof in bekende Nederlandse media.

Als we de audio terugluisteren van ons gesprek, komen we erachter dat het bijna voelde als een theekransje, maar dan op z’n Lakmaker’s: een straffe bak koffie, kleur gecoördineerde accessoires en een flinke dosis eerlijke humor.

We kennen Tobi van de voetbalkantine, en zijn kleine studio voelt bijna alsof we weer met hem in die voetbalkantine zitten (alleen mist de pitcher bier).

“soms ben ik bang dat ik zo lang deze rol speel, dat ik het op een gegeven moment word”

Foto: Floor Opheij

Tobi vertelt ons over de seksuele escapades die hij gehad heeft, wat voor rol hij het liefst speelt als hij een meisje versiert en wat voorbind dildo’s voor hem betekenen. Ze voelen als een verlengde van wie hij is, en niet zozeer als een speeltje ‘voor de leuk’. 

Tobi is openhartig. Misschien komt het omdat we hem al kennen. Hoe dan ook, concluderen we al vrij snel dat het toch wel irritant is dat het tuigje van zijn strap-on bij zijn ex ligt.

Een kort stuk uit ons gesprek is hier terug te luisteren:

Vind hier een transcript van deze audio-opname.

“ik zie er graag uit als James Bond en niet als een Bond girl”

Model: Tobi Lakmaker. Fotograaf: Floor Opheij
Foto: Floor Opheij