vorige
vorige

thuiskomen bij susanne

Bij de Pleasure Society willen we taboes doorbreken. Taboes rondom seksualiteit die misschien niet altijd even zichtbaar zijn of voor de hand liggend. In dit portret gaan we in gesprek met Susanne. Als begrafenisondernemer heeft Susanne met haar bedrijf Susanne bij Afscheid al tal van taboes doorbroken die in de wereld van de uitvaart aanwezig zijn. Ze pakt het anders aan. Vanuit haar hart. In puurheid en in volle verbinding met de vrouw die zij is.

Model: Susanne Duijvestein. Fotograaf: Floor OPheij.

We gingen in gesprek over wat de donkere kant van ons menszijn voor relatie heeft tot seksualiteit. Zijn die twee dingen juist niet heel ver van elkaar verwijderd? Of zijn ze meer met elkaar verbonden dan we ons realiseren? Ze vertelde ons over een bijzondere avond die ze had met Elisabeth Lanz, goede vriendin en fotograaf waarbij de donkerte van de nacht samensmolt met intense sensualiteit. Een selectie foto’s uit deze serie is hier te vinden.

Susanne heeft net haar eerste boek geschreven: Uitvaart in Eigen Hand. Waar ze mensen bij de hand neemt in hoe een uitvaart ook anders kan. Hoe het juist een weerspiegeling van het leven kan weerspiegelen. Je kunt het boek direct bij haar bestellen.

Luister hieronder het hele gesprek dat we met Susanne hadden.

Foto’s: Elisabeth Lanz
Fotografie: Elisabeth Lanz
Foto: Floor Opheij.